Verantwoording

IMG-20201220-WA0052.jpg

Als uitgever heb ik de afgelopen kwart eeuw talloze auteurs en redacties bijgestaan bij het tot stand brengen van publicaties. Hiermee werd de Nederlandse rechtsgemeenschap geïnformeerd over ontwikkelingen in tal van rechtsgebieden. Zo zijn honderden juridische kennisproducten, variërend van boeken, tijdschriften, nieuwsbrieven tot online-systemen - ontwikkeld die hebben bijgedragen aan de Nederlandse rechtsontwikkeling.

Daarnaast help ik als mogelijk en het doel me aanspreekt pro bono mensen die met hun initiatief een bijdrage proberen te leveren aan een positieve verandering in de maatschappij. Een voorbeeld daarvan is het boek en de website: 'De zorg is doodziek' van Cees Wittens.

 

Sinds een aantal jaren publiceer ik ook (maatschappijkritische) bijdragen en artikelen via LinkedIn, werk ik aan een roman én een publicatiereeks over de rechtsopvolging van de prinsen van Oranje onder de werktitel: 'Van de prins geen kwaad weten'

De roman én de publicatiereeks: 'Van de prins geen kwaad weten'  zal ik deels via deze website publiceren tijdens het wordingsproces. Omdat het onderzoek naar de erfopvolging van de prinsen van Oranje een forse private investering vergt vanwege archiefbezoek in het buitenland, (beëdigde) vertalingen, aanschaf van literatuur, vraag ik voor deze publicaties een kleine vergoeding als tegemoetkoming in de kosten.

De publicatiereeks: 'Van de prins geen kwaad weten' zal starten met deel 1: 'Philibert van Châlon, prins van Oranje'. Dit is een vertaling van een Franse biografie uit de 19e eeuw over deze roemruchte laatste 'rechtmatige' prins van Oranje. Hiermee wordt een historisch en maatschappelijk kader gegeven voor een beter begrip van wat in de delen 2 en 3 behandeld wordt. Het recht speelt zich niet af in het luchtledige, maar vormt altijd de weerslag van de opvattingen in een bepaalde tijd en regio. Daarnaast zijn er tal van andere fenomenen die mede bepalen of recht gedaan wordt, waarvan macht en kapitaal twee zeer voorname exponenten zijn: nu en zoals zal blijken uit de reeks ook in vroeger eeuwen.