top of page

Verantwoording

IMG-20201220-WA0052.jpg
9789083066103 voorplat.jpg

Als senior-uitgever bij een bekende Nederlandse juridische uitgeverij, heb ik een kwart eeuw talloze kennisproducten voor de juridische markt tot stand gebracht.

Inmiddels ben ik zelfstandig actief in het Nederlandse rechtsbedrijf als uitgever via het imprint Iustitia Scripta en de deelneming Grazer.

Naast mijn uitgeefactiviteiten werk ik in mijn spaarzame vrije tijd ook aan een publicatiereeks: 'Van de prins geen kwaad weten' is gestart met deel 1: 'Philibert van Châlon, prins van Oranje'. Dit is een vertaling van een Franse biografie uit de 19e eeuw over deze roemruchte laatste 'rechtmatige' prins van Oranje. Hiermee wordt een historisch en maatschappelijk kader gegeven voor een beter begrip van wat in de delen 2 en 3 behandeld wordt. Het recht speelt zich niet af in het luchtledige, maar vormt altijd de weerslag van de opvattingen in een bepaalde tijd en regio. Daarnaast zijn er tal van andere fenomenen die mede bepalen of recht gedaan wordt, waarvan macht en kapitaal twee zeer voorname exponenten zijn: nu en zoals zal blijken uit de reeks ook in vroeger eeuwen.

 

Als het doel me aanspreekt help ik mensen pro bono met hun uitgeefinitiatief, als ze een bijdrage proberen te leveren aan een positieve verandering in de maatschappij. Een voorbeeld daarvan is het boek en de website: 'De zorg is doodziek' van Cees Wittens.

bottom of page