top of page

Sociale cohesie op de proef

Als (middel)langetermijneffect van de gezondheidscrisis zouden weleens meer slachtoffers kunnen vallen dan tijdens de piek in de sterftecijfers die over enige tijd weer wegebt.


De eerst getroffenen zijn de flexwerkers (ZZP'ers, tijdelijke en 0-urencontracten) die het afgelopen decennium enorm in aantal zijn toegenomen onder het kapitalistische beleid van Rutte. Hoe de zorg is uitgekleed door er de marktwerking op los te laten wordt nu zichtbaar.


De vraag- en aanboduitval zullen ervoor zorgen dat niet alleen de flexibele schil, maar ook bedrijven en landen zullen omvallen. Italië was economisch al een brekebeen en de vraag is of er voldoende solidariteit zal zijn om binnenkort de Italianen niet alleen qua zorg te ondersteunen maar ook economisch, waarbij de hulp aan Griekenland (weet u nog dat geld dat terug zou komen) peanuts was. Rusland en China hebben zich al gemeld in dit land met een van oudsher sterke communistische inslag, wat zorgelijk is.


De geldpersen laten draaien zal het probleem niet oplossen. We waren financieel-economisch al ziek, ook al moesten we anders geloven. Het is voor sommige politici prettig om dit virus als bliksemafleider te kunnen misbruiken voor het falend beleid. Sociale instabiliteit zal de grootste uitdaging worden.

 

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page